Hafızlık Programı İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Hafızlık Programı İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

23.03.2018 25438

 

Biz Kimiz?

 Hafızlık Eğitimi İle Örgün Eğitimi Birlikte Devam Ettirerek Yoğun Hafızlık Çalışması Yanında Örgün Eğitime Ara Vermeden Çalışmalarını Sürdüren Bakanlık Proje İmam Hatip Ortaokuluyuz.

 

Hafızlık Yapan Öğrencilerin Ortaokulda 1 Yıl Dondurma Hakkı Kullanılacak mı?

 İlk öğretim Kurumları yönetmeliğinin 32/3 maddesinin sağladığı imkan ile hafızlık öğrencilerinin sene kaybı yaşamadan 1 sene dondurma hakkı bulunmaktadır.  Bizler bu hakkı 6.  sınıfta kullanacağız. Sene sonunda okul idaresi tarafından yapılacak sınavda başarılı olan öğrencilerimiz 7. Sınıfa geçmiş olacaktır.

 

Sosyal Etkinlikler Var mı?

 Sosyal etkinlik tüm  bireylerin  yoğun  çalışma  temposu  içerisinde ihtiyaç duyduğu bir alandır. Hafızlık ve okul disiplini içerisinde yoğun  çaba  harcayan  öğrencilerimize  boş  zamanlarında  musiki kursları, okçuluk, izcilik gibi etkinlikler uzman eğitimciler tarafından  yaptırılmaktadır.  Ayrıca  oyun  salonu,  bilişim sınıfı  gibi  sosyal  etkinlik  alanları  aktif  hale  getirilmiştir.  Bununla beraber gerek il içi gerekse il dışı geziler, kamplar yaparak öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmayı hedefliyoruz.

 

Hafızlık Hangi Sınıfta Başlayıp Hangi Sınıfta Bitiyor?

 Hafızlık  temel  eğitimi  5.  sınıfta  başlamaktadır.  Öğrencilerin  kabiliyetlerine  göre  6.  sınıfın  sonunda  veya  7.  sınıfın  ortasında  hafızlıkları tamamlanmaktadır. Her öğrencinin algı ve öğrenme hızı aynı olmadığından başlangıç ve bitiş tarihlerinin aynı olması pek mümkün görünmemektedir. Bu durumu göz önüne alarak TEOG başarısını  yüksek  tutmaları  amacıyla  7.sınıfın  başında  veya  sonunda hafızlığın bitirilmesi ana hedeftir

 

Başvuru Koşulları Nelerdir?

 İlkokul  4.Sınıfta  okuyan  tüm  öğrencilerimiz  başvuruda  bulunabilirler.  Başvurusu  alınan  öğrenciler  4.sınıfı  kapsayan  bir  seviye tespit sınavına tabi tutulurlar. Sınav tarihi okulumuzun web sayfasından duyurulacaktır. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz üze-rinden okullara gönderilecek olan proje uygulama takviminde de bütün sınav aşamalarının tarihleri ile ilgili bilgi verilecektir. Sınav sonuçlarına  göre  en  yüksek  puandan  en  düşüğe  doğru  yapılan sıralamada  kontenjan  dâhilinde  öğrenciler  uyum  eğitimine  dâhil edilir.

 

 

Hafızlık Eğitiminin Takibi Nasıl Yapılmaktadır?

 Hafızlık takip sistemimiz müftülüğümüze bağlı Hafızlık Takip Komisyonu  tarafından  yapılmaktadır.  Komisyon,  öğrencileri  gerek kursa alınırken gerek hafızlık yaparken sistemli bir şekilde takip etmekte,  öğrencilerin  hafızlığa  ne  zaman  başlayacağına  karar vermekte  ve  hafızlık  esnasında  sergiledikleri  performansı  takip ederek düzenli bir şekilde velilerimize aktarmaktadır.

 

Hafızlıklarını Tamamlayan Öğrencilere Yönelik Programlarınız var mı?

 Hafızlığı  bitiren  öğrencilerimizin  hafızlıklarını  sağlatmakla birlikte  okul  derslerine  ağırlık  vererek yeni sınav sistemine hazır hale gelip sıanvda iyi  bir  puan almalarına yardımcı olacağız. Ayrıca 7. sınıf ile beraber dil eğitimi kurslarının profesyonel hocalar nezaretinde verilmesi hedeflenmektedir.

 

Öğrenciler Yatılı mı Olacak, Evci Olup Servis mi Ayarlanacak?

 Öğrencilerimizin ilkokula erken yaşta başlamaları ve 4.sınıftan sonra hafızlık eğitimine alınmaları dolayısıyla hafızlık eğitiminin başlangıcı takriben 10 yaşına tekabül etmektedir. Öğrencilerimizin  yaşlarının  küçük  olması  yatılı  olmalarını  zorlaştırmakta ve  yatılıya  adaptasyonda  zorluk  meydana  getirmektedir.  Bu durum da zaman ve verim kaybına sebep olmaktadır. Bundan dolayı 5.sınıf öğrencilerimizin servisle gelmeleri ve 6. sınıfı da dondurarak duruma göre servisle gitmeleri sağlanacaktır.

 

Proje Okul Nedir, Öğretmen Kadrosu Nasıl Oluşuyor?

 Milli  Eğitim  Bakanlığı  tarafından  2014-2015  öğretim  yılından itibaren  Türkiye  genelinde  alt  yapısı  hazır  olan  bazı  okullar proje  okul  kapsamına  alındı.  Okulumuz  da  ülkemizin  ilk  proje imam  hatip  ortaokulları  arasına  girmek için gerekli başvurularını yapmıştır.  Proje  okul  olmanın en önemli yanları, yöneticilerinin Bakanlık tarafından seçilerek görevlendirilmesi, öğretmenlerin Bakanlık tarafından il ve ülke genelinde alanında uzman ve mesleğinde başarılı olanlar arasından seçilmesi, ideal sayıda ve başarılı öğrencilerin bir arada eğitim görme imkanının olmasıdır. Bu okullarda ülkemizin yarınları için ihtiyaç olan öncü ve önder nesilleri yetiştirmek hedeflenmiştir.