Fen ve Teknoloji Dersi Nasıl Çalışılır

18.01.2018 274

18-01-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Her derste olduğu gibi hedef belirlemek ilk adım olmalıdır.  Fen ve teknoloji dersinin en iyi şekilde öğrenilmesi, öğretmeni dikkatlice takip etmeyi gerektirir.

Dersi iyi şekilde takip ederek, ayrıntılar yakalanmaya çalışılmalıdır. Kaçırılan veya anlaşılmayan noktalar, derste öğretmene hemen sorulmalı ve not alınmalıdır.

Öğretmeni dinlerken kendi anlayabileceğiniz şekilde not tutmak ve öğretmenin özellikle vurguladığı noktalara daha sonraki tekrarlarda da anlayabileceğiniz işaretler koymak öğrenmeyi kolaylaştırır.

Günü gününe tekrar yaparak öğrenilenlerin pekiştirilmesi ve konu ile ilgili örnekler/sorular çözülmesi bilgilerin kalıcı olmasını sağlar.

Tekrar, fen dersi için özellikle önem taşır. Bir kere tekrar yapmak yeterli değildir. Günlük, haftalık

ve aylık tekrar çalışmaları yapılmalıdır.

Fen dersinin sözel konularında okumak ve not almak, sayısal konularında ise problem çözmek gerekir. Fen ve teknoloji dersinde bazı konuların birbiriyle ilişki içinde olduğu düşünülerek konular arasında bağlantı kurabilecek şekilde çalışılmalı ve konular bir bütün halinde öğrenilmelidir.

Deney çalışmalarını takip etmek etkin öğrenmeyi sağlar. Derse ayrılan zamanın dengeli ve sürekli olması başarıyı getiren unsurlardandır.