İngilizce Dersi Nasıl Çalışılır

18.01.2018 342

18-01-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

İngilizce, zor bir ders olarak görünebilir. Bu yabancılığı, İngilizce öğretilirken kalıp ve kelime ezberletilmesinden dolayı yaşarız. Aslında bir İngiliz’in, bir Amerikalının, İngilizce iletişim kuran insanların günlük yaşamda kullandıkları kelimeler, deyimler ve cümleler gerçekte hiç de zor değildir. Önemli olan sadece kalıplardan kurtulup; bir İngiliz, bir Amerikalı gibi "düşünerek" konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerisini kazanabilmektir.

İngilizce konuşmaktan çekinmemek gerekir. Yeni bir dili öğrenirken çoğu insanın karşılaştığı problem kendi korkularıdır, kelimeleri doğru söyleyemeyeceklerinden endişelenirler ve çoğunlukla konuşmazlar. Ancak bir dili öğrenmenin en iyi yolu pratik yapmaktır.

İngilizce öğrenmek ve konuşmak için hata yapmaktan korkmayın. Korkusuz olun, hata yapın ve bunlara gülün geçin. Mükemmellik kaygısına düşmeyin.

İngilizce öğrenmek için en güzel yol kesinlikle İngilizceyi sürekli kullanmaktır. İngilizce kitaplar okumak, İngilizce haberleri izlemek, filmler ve televizyonu İngilizce olarak izlemek ve arkadaşlarınızla İngilizce konuşmak çok faydalıdır.

Çalışma zamanınızın çoğunu İngilizce dinleme aktivitelerine ayırın. İngilizce film ve TV izlemek dil becerilerinin artmasına katkıda bulunur. Bu etkinlik hem eğlenceli hem de çok etkilidir. İngilizce filmleri izleyerek (özellikle İngilizce altyazılı) kelime hazinenizi geliştirirsiniz ve oyuncuların telaffuzlarını duyarsınız. Eğer haberleri izlerseniz değişik aksanlar duyma olanağınız da olur.

Müzik, İngilizce öğrenmede etkili bir yöntemdir. Aslında müzik kavramayı geliştirmek için sıkça kullanılır. En iyi öğrenme yolu ise şarki sözlerini yazılı olarak edinmek ve sanatçıyla beraber söylemektir.

En etkili yöntemlerden biri de kitap okumaktır. Kitap okumak kelime bilgisini geliştirir, çok boyutlu düşünmeyi sağlar. İngilizce çalışırken anlam olarak küçük parçalara odaklanmak yerine daha büyük parçalara odaklanın. Örneğin tek kelimelerin anlamlarına odaklanmak yerine cümlenin ya da kelime gruplarının anlamını öğrenin. Bu şekilde normalden 3-4 kat daha hızlı öğrenirsiniz. 

Her gün mutlaka tekrar yapın. Tekrarlı İngilizce çalışmak İngilizce kelimeleri, grameri ve konuşmayı pekiştirerek özümsemenizi sağlar. İngilizce öğrenirken yazarak ve kaydedilmiş sesleri dinleyerek çalışmak oldukça yararlıdır.

İngilizce öğrenirken görsel materyaller ve resimler kullanılması kalıcılığa yardımcı olur. Konular ile ilgili temel kavram ve terimler iyi bilinmelidir.