Sosyal Bilgiler Dersi Nasıl Çalışılır

18.01.2018 318

18-01-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal bilgiler, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Kültürü derslerinde aşağıda anlatılan yöntemleri kullanabilirsiniz.

Sosyal bilgiler derslerinde başarınızı arttırmanız için, öncelikle dersi derste çok iyi dinlemeniz, o gün öğrendiğiniz konuyu tekrar etmeniz gerekir.

Anlamadığınız bir nokta olduğunda mutlaka o derste sormalısınız. Sosyal bilgiler dersinde konular/kazanımlar arasında bağlantı kurarak konu tekrarı yapmak önemlidir.

Konuların tam olarak kavranmadığı durumlarda sadece test çözmeye geçmek anlamsızdır. Önce konuyu tam olarak öğrenmek için konu tekrarı yapmalısınız.Tekrar yapılırken konuyla ilgili, kendi cümlelerinizle özet çıkarabilir, grafik inceleme ya da harita üstünde çalışmalar da

yapabilirsiniz.

Konuyu kendi kendinize sesli olarak anlatabilir, zihin haritaları oluşturabilir, ufak not kâğıtlarına hatırlatıcı notlar alabilir, bunları sıklıkla görebileceğiniz yerlere yapıştırabilirsiniz. Not alırken akılda kalacak ilgi çekici işaretler oluşturulmalıdır.

Okurken önemli kısımların altını renkli kalemlerle çizerek, daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Olayların tarihini, yerini veya kişileri ezberlememiz, o olayı öğrendiğimiz anlamına gelmez. Dönemin koşulları, çağın gereklerini, olayların özelliğini anlamamız gerekir. Böylelikle kafanızda soru işaretleri kalmaz ve unutmanız önlenmiş olur.